top of page

BORA X PURE - käryjen kesyttäjäToimiiko se oikeasti? Minne rasva menee? Pitää varmaan tosi kovaa meteliä?


Oi, niin monta epäileväistä kysymystä on meidän Bora X Pure huoneilmaan palauttavasta liedestä esitetty. Ja oi, niin monta onnistunutta ruokaa olemme Borallamme valmistaneet (lopussa valmiskastikkeiden ylistys ja ihanan helppo wokkiresepti).Koska kotimme korkein kohta on seitsemässä metrissä ja keittiön saarekkeen päälle olisi tullut nelimetrinen hormi – päädyimme tasossa olevaan liesituulettimeen, parhaimpaan sellaiseen tietenkin.

Suomessa saksalaista Boraa maahantuo Savo Design & Technic ja Bora-laitteet ovat voittaneet lukuisia designpalkintoja. Tekniikka toimii ja muotokielikin on niin virtaviivainen ja kaunis, että perinteisten liesituulettimien aika alkaa olla ohi.

Kun keittiössä viihtyy ja ruoanlaitosta nauttii, on mahtavaa omistaa laadukas liesi. Oli selvää, että halusimme satsata ja meille oli tärkeää saada liesitaso, jonka höyrynpoisto varmasti toimii, eikä tarvitse käydä paistamassa lettuja naapurissa.Jos listaisin meidän mielestä parhaat Bora X Puren ominaisuudet, sille ilmaantuisi seuraavaa:

  • Kaunis muotokieli. Kun liesi on olohuoneen vieressä, kodissa keskeisellä paikalla – kauneudesta ropisee pisteitä. Huullettu upotus tehostaa sileää vaikutelmaa ja säätöpaneelin led-valojen väri on totutun punaisen sijaan seesteisen vaalea. Liesi vie myös todella vähän tilaa alaspäin (alle 20 cm), joten saarekkeessa on lieden alla hyvin tilaa laatikoille.

  • Suuret ja rajattomat induktiokeittoalueet. Liesi ei herjaa, kun pata ei osu juuri sille tarkoitettuun kohtaan, eikä aluetta tarvitse valita koon mukaan. Valitset siis alueen, isket kattilan paikoilleen ja lämpö tulvii pataan juuri siltä kohdalta, missä keittoastiasi sijaitsee. Kun siirrät sitä alueen sisällä, siirtyy kuumennuskohta mukana. Nerokasta!

  • Tehokkuus. Höyrynpoisto todella toimii ja kone on hämmentävän hiljainen. Keskellä olevaan ympyrään imeytyvät kaikki höyryt, käryt ja rasvat. Bora on mahdollista asentaa hormiin, joka pitäisi saarekkeesta kuljettaa lattian alla ulos. Meiltä löytyy kuitenkin huoneilmaan palauttava versio, jossa huipputehokas aktiivihiilisuodatin neutraloi hajut. Se vaihdetaan helposti höyrynpoistoaukon kautta noin vuoden välein, ilman että laatikoita, saatikka sokkeleita tarvitsee irrotella. Toki nerokas Bora osaa myös itse kertoa, kun suodatin pitää vaihtaa. Sokkelissamme on kaksi aukkoa poistuvalle ilmalle ja Bora otettiin vahvasti huomioon keittiösuunnitelmissa.

  • Helppo puhdistaa. Siis niin helppo. Olen aina vihannut rasvaisten suodattimien epämääräistä pesua. Boran keskellä oleva höyrynpoistoritilä kätkee alleen pyöreän kopan, jota ympäröi rasvasuodatin. Mahdolliset roskat ja kerääntyvä rasva tippuvat kopan pohjalle, joten ne eivät pääse tukkimaan suodatinta. Osat pestään astianpesukoneessa ja ne ovat mukavan kompaktit isojen neliömäisten levyjen sijaan. Puhdistamisessa on myös yksi hauska plussa. Säätöpaneelissa on kädenkuva, jota painamalla säätöpaneeli menee hetkellisesti lukkoon lieden ollessa päällä. Sitä voisi kuvitella, että ”turhaa hifistelyä”, mutta olen ehtinyt jo useita kertoja kesken paiston pyyhkiä liettä milloin pölystä, milloin öljyroiskeista, milloin yli kiehuneesta vedestä.

  • Liedestä löytyy ajastin jopa 120 minuuttiin asti ja etenkin arjen tiimellyksessä loistokas säädettävä lämpimänäpitotoiminto – kun jauhelihakastike on valmis, mutta kaikki eivät ole vielä paikalla, ruoka pysyy lämpimänä ja liesi kuluttaa vähemmän energiaa kuin normaalisti päällä ollessaan. Borasta saa myös säätää säätöpaneelin herkkyyttä ja äänenvoimakkuutta.
Olemme paistaneet ja keittäneet liedellä aktiivisesti muonaa kuluneet kuukaudet ja aktiivihiilisuodatin on todettu toimivaksi. Kun imuteho on täysillä, sokkelin aukoista tulee viileää, hajutonta ilmaa ja rasvakäry on kaukana.

Vannomme etenkin arkiruoan kanssa helppouden nimeen. Olemme vasta löytäneet valmiit thai-ruokakastikkeet ja ihastuneet niihin. Värikäs kasviswokki saa syvyyttä helposti ja edullisesti tiistai-illan kiireessä läksyjen ja harrastusten välissä.

Kain ja Kaisun iisi wokki


Kaviksia, mitä haluat, meillä oli tällä kertaa

porkkanoita, parsakaalia, lehtikaalia, herkkusieniä, paprikaa, kevätsipulia ja chiliä.


Chop, chop, öljyä pannulle ja kasvikset sinne. Laita ensin ne joilla on pisin kypsymisaika.


Kun kasvikset on hieman pehmenneet, lisää joukkoon valmissoosi ja mausta lisää, mikäli wokki sitä vaatii. Me lisättiin hieman soijaa ja valkosipulilla maustettua suolaa.


Keitä nuudelit, tai riisi ja mikäli valitset ensimmäiset, me nostellaan nuudelit aina wokin joukkoon, jotta ne saavat kauttaaltaan kieriskellä mausteliemessä. Päälle ripoteltiin meidän suosikkia, korianteria ja limeä.


 

Bora-laitteita on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja, niihin voi tutustua Savon sivuilla https://savo.fi/tuotteet/liesitasot. Täältä löytyy tarkempia tietoja tästä meidän valitsemasta ihanasta X Puresta. Jälleenmyyjiä ovat keittiömyymälät. Savo Design & Technic showroomilla Vantaalla pääsee hypistelemään vaihtoehtoja livenä ja vertailemaan huolella.


1,923 views0 comments

Comentarios


bottom of page