top of page

Isyyspakkaus

Äitiyspakkaus on hieno systeemi, kerrassaan mainio. Jokainen myös tietää, että pakkauksen arvo on paljon korkeampi kuin vaihtoehtoinen äitiysavustus: 170 euroa. Vihaan kuitenkin turhaa tavaraa niin paljon, että olen ottanut kaksi avustusta rahana.


Esikoiselle pakkaus oli 15 vuotta sitten toki otettava, on ainutlaatuista päästä noutamaan paketti ja nyplätä kaikki tuotteet läpi. Se tuntuu kuuluvan osaksi suomalaista raskautta. Esikoisen kohdalla pakkaus teki odotuksesta jotenkin konkreettisemman – tämä todella tapahtuu, myös viranomaiset näköjään uskovat tähän raskauteen.


Pakkauksessa on paljon kaikenlaista ja jo esikoisen aikana suurin osa niistä jäi käyttämättä. Kun on siunattu (tai kirottu) tyylilleen uskolliseksi ihmiseksi, oli jälleen todettava, että pakkauksen meininki ei ole meidän makuun istuva.


Kotona kuitenkin toinen vanhemmista odottaa esikoistaan.


Siinä missä isät osallistuvat nykyään hämmentävän aktiivisesti neuvolakäynteihin ja odotukseen, Kain äänestä aisti pienen pettymyksen, kun hän kuuli ettei pakkausta ole meille tulossa. En ollut tuosta moksiskaan, koska olin jo odotuksen alkumetreillä päättänyt tehdä hänelle salaa isyyspakkauksen.


Isyyspakkaus ei ole mikään uusi idea. Tein kuopukseni isälle pakkauksen myös kymmenen vuotta sitten. Tuolloin isät eivät ravanneet neuvolassa näin ahkeraan ja kaikki oli hyvin äitilähtöistä. Aistin isyyspakkauksen olevan tapa osallistuttaa isä vauvan odottamiseen. Äitiyspakkauksen tarvikkeet ovat toki vauvalle ja vanhemmille, mutta kyllä se on edelleen pitkälti äitien juttu.


Isyyspakkauksen sisältö on usein hyvin huumorilähtöistä. Sinne sisällytetään korvatulppia, olutta, kahvia, pyykkipoikia (asetetaan nenään) vaipan vaihtoa varten ja vitsikkäitä vauvan käyttöoppaita. Mätsäävät vaatteet ovat myös usein paketissa mukana, sekä "I love dad" -henkiset vermeet.


Olen huumorimuijia, mutta vielä enemmän älä osta turhaa paskaa -muijia ja täten isyyspakkauksemme piti sisällään asioita, jotka tulevat tosissaan käyttöön.


Kain isyyspakkaus piti sisällään:

- Flexibath ammeen ja kylpytuen, pakkaus koottiin tähän

- Kirjan ”Kunpa vanhempani olisivat lukeneet tämän kirjan”

- Tutteja ja tuttiketjun

- Infrapunakuumemittarin

- Vesilämpömittarin

- Pyöreäkärkiset kynsisakset

- Neljä lasista Twistshaken tuttipulloa ja niihin vaihtotutteja

- Puru-, kylpy- ja unilelun

- Pellavapaita kesävauvalle

- Vaippoja

- Harsoja

- Kylpysaippuaa

- Niistäjän

- Topseja

- Erikoisoluita, joita tuleva isä nautiskeli heti eilen. Oli kuulemma hienoa juoda valtion tarjoamia kaljoja.


Ihaninta on (kuten aina) koota toiselle yllätystä. Kasasin hankintoja pikkuhiljaa porukoiden luokse tuohon naapuriin ja eilen aamulla Kai saikin "posti-ilmoituksen", jossa käskettiin noutaa paketti vanhempieni osoitteesta. Tuleva isä oli sen verran häkellyksissä, että ei huomannut nerokkaasti luomaani lokerokoodia: 15YY59AK3AU5


Eli ISYYSPAKKAUS.


Vielä ihanampaa oli kuitenkin seurata yllättyneen Kain paketin purkamista ja tuotteiden tutkiskelua. Kahden lapsen äitinä sitä toisinaan meinaa unohtaa, että hänelle kaikki on niin vallan uutta ja ihmeellistä.


Teitkö sinä isyyspakkausta tai harkitsetko tekeväsi?

8,340 views1 comment

1 bình luận


slyyti96
28 thg 4, 2021

Aivan ihana boxi! Voisin kuvitella oman miehenikin ilahtuvan moisesta jos tulevaisuudessa haaveemme pääsee toteutumaan. Tärkeää että isäkin pääsee jotenkin lähemmäs varmasti kun saa pakkauksen jonka myötä konkretisoituu koko asia!

Thích
bottom of page