top of page

Kuusamo toi talven

Sinisestä hetkestä toiseen, miten oiva tapa aloittaa uusi vuosi.


Hypättiin autoon koko jengi heti toisen päivän aamuna puoli kuudelta ja illalla olimme Kuusamossa, Rukalla. Kain vanhempien kelomökki tunturin juurella toi kaivatun talven eloomme, vaikkakin etelään satoi samoin tein myös lumikerros.


Lumen lisäksi mökin rauhoittava tunnelma, ulkoilu ja pohjoisen pimeys tekivät tehtävänsä. Luin puolitoista kirjaa, enkä tehnyt juuri mitään töihin liittyvää. Unetkin olivat kelohirsien keskellä oivat ja yöt kokonaisia.


Lapset taas ovat kasvaneet älyttömän viihdyttäviksi ja reippaiksi matkatovereiksi. Mennen tullen kymmenen tuntia autossa ei herättänyt ainuttakaan "Koska olemme perillä?" kysymystä – käsittämätöntä! He intoilivat lumesta ja lähtivät ulkoilemaan aina kun oli mahdollisuus.


Leevi pääsi kokeilemaan Kain vanhoilla kamppeilla laskettelua ja otti lajin heti omakseen. Aamupäivän ensikosketuksen jälkeen sukset vetivät vauhtipäällä toki jo isoon mäkeen. Kai ja Leevi nappasivatkin ilta-liput haltuun ja lähtivät testaamaan isoja mäkiä ja huipulle vieviä hissejä. Me nautittiin Aapon kanssa takkatulen loimusta ja tehtiin lettutaikina valmiiksi.


Sauna lämpesi joka ilta ja Leevi kävi monta kertaa joka saunomisella lumessa makoilemassa. Parin pulkkailu- ja laskettelupäivän jälkeen hypättiin autoon ja hurautettiin Oulangan kansallispuistoon aistimaan kosken kuohuja sekä Lammin-tuvalle katsomaan huskyja.
Koronan vuoksi pysyttelimme erossa muista ihmisistä ja välttelimme julkisia sisätiloja. Ei se kovin mukavaa ollut, mutta onneksi ajatuksena alunperinkin oli pysytellä mökin ja ulkoilun välimaastossa. Silti sitä lomareissulla menisi mieluusti ravintolaan ja Lammin-tuvan munkkikahvit olisivat kiinnostaneet kovasti..


Meillä oli kolme kokonaista päivää Kuusamossa ja kaksi päivää meni matkustaessa. Olimme ensimmäistä kertaa poissa uudesta kodistamme näin kauan ja matkan aikana havahduin useasti ajatukseen mihinkäs mä olenkaan täältä palaamassa? Kotiin palatessa kaikki tuntui uudelta, oudolta ja ihanalta. Ollappa reissussa useammin!


Manasin pohjoisessa, että talven olisi parempi olla etelässä edelleen, kun palaamme ja niin onneksi kävi. Kyllä lumi tekee talven.


319 views0 comments

Comments


bottom of page