top of page

Oppimisen ilo - enemmän uusia asioita


Saatan suhtautua hyvin skeptisesti uusiin asioihin. Olen varmasti se mummo, joka ei suostu ostamaan lentävää autoa, vaan päristelee maan tasalla tottuneesti. Olisin se mummo, joka ei usko internetiin ja haluaisi käydä pankissa maksamalla tilisiirroilla, koska niin on aina tehty.

Toisaalta minusta löytyy palasia, jotka himoavat uuden äärelle ja haluan ehdottomasti kehittyä.


Kun sain maalauskurssilla tehtäväksi valita muotokuvan, jonka pohjalta maalaisin elämäni ensimmäistä kertaa öljyväreillä, olin hieman kauhuissani, mutta varovaisen innostunut. Olin ajatellut, että tarkka työskentely ei ole minua varten. Epäonnistun varmasti, olen huono, en osaa… Huomasin tuumivani, että öljyvärien hidas kuivuminen ja kerrosten maalaaminen rauhallisesti yksi kerrallaan eivät ole myöskään minua varten. Ajatus kokeilemisesta kuitenkin kiehtoi, kenties yllätän itseni – ehkä jopa ylitän!


Kolmannen kerran jälkeen minulla oli käsissä teos, jonka äärellä olin ollut täysin uppoutuneena yhteensä kuusi tuntia. Olin tutustunut ruutusuurennokseen, tarkkaan työskentelyyn ja öljyväreihin. Näen maalauksessa toki kaikki ne puutokset, joita vielä tekisin jos jatkaisin työtä (kurssilla aika loppui), mutta näen myös onnistumista ja ennen kaikkea uuden oppimista.


Sain varmuutta maalaamiseen. Sain lisää uskoa kykyihini, vastauksia kysymyksiini. Rakkaus maalaamiseen syveni. Kaikki tämä pienen itsensä ylittämisen kautta. 


Tällä hetkellä yritän hitaan varovaisesti muuttaa pieniä asioita arjessani. Huomaan pyöritteleväni ajatusta kuolemasta ja hetkestä sitä ennen. Nykyinen arki ei useinkaan anna tyydyttävää vastausta kysymykseen “Otinko kaiken irti, elinkö arvojeni mukaisesti?”


En ota tätä haudanvakavasti, heheh. Tähtään mikromuutoksiin. Erityisesti haluan tuoda hetki hetkeltä enemmän uutta päiviini, uutta tietoa. Se voi olla niinkin yksinkertainen asia, kuin valita dokumentti Areenasta turhan draamasarjan sijaan.


Toivon, ettei altistaminen uudelle katoa mummoutuessani vuosi vuodelta. Oppiminen ja yllättävät kokemukset antavat hirmuisesti. Myös arjen moninaisuus tuottaa varmasti enemmän iloa kuin ahdistusta.


21 views0 comments

Comments


bottom of page